Passen wij bij elkaar? Bel naar 070-3191923 of mail naar veronique@liones.nl

Liones ♥ Scrum

Cultuur, omgeving, je collega’s. Allemaal belangrijke factoren die meewegen in het dagelijkse plezier op je werk. Een onderschatte, maar wellicht wel de belangrijkste factor is of ‘interne processen’ er voor zorgen dat mensen hun werk zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren.

Bij Liones zijn we geen fan van dikke documenten met bedrijfsprocessen. Eigenlijk hebben we maar één bedrijfsproces, Scrum. Na een jaar van intensief testen, leren, vallen en opstaan, maken we sinds 2014 binnen heel Liones gebruik van deze methodiek. En elke functie werkt vanuit dit principe. Dus niet alleen Development, maar ook Design, Advies en Management.

Scrum heeft voor ons een aantal grote voordelen. Zo wordt er gedacht vanuit de eindgebruiker. User-stories beschrijven wat de klant wil bereiken en hoe we dat gaan doen. Er wordt gewerkt in korte sprints van 2-3 weken waarbij er altijd een oplevering is van een product dat ‘af’ is. De klant is ook heel intensief betrokken en dus ook zeer regelmatig bij ons op kantoor.

Bovendien wordt de manier van samenwerken veel intensiever (en leuker naar onze mening).  Zo zit het team altijd bij elkaar in dezelfde ruimte. Hierdoor kunnen zaken ook direct doorgepakt worden. Als developer hoef je dus nooit op een ontwerp te wachten, terwijl je als ontwerper weer direct feedback kan vragen over de technische mogelijkheden. Ook worden vraagstukken direct met de klant afgetikt. Elke dag begint met een Stand-up, waarbij ieder teamlid aangeeft wat hij gisteren gedaan heeft, vandaag gaat doen, en welke belemmeringen hij mogelijk tegenkomt. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de voortgang en de problemen de eventueel spelen.

De betrokkenheid van de klant, de kennisdeling onderling, het vermogen om een project bij te sturen, zijn maar een paar van de grote voordelen waarvan wij ervaren dat ze het werk nog leuker maken!

Agile Manifesto

1

Personen en interacties boven processen en tools.

2

Software die werkt boven lijvige documentatie.

3

Samenwerking met de klant boven onderhandeling over het contract.

 

4

Omgaan met verandering boven het volgen van een plan.

native_video2

Scrum in 10 minuten

Er zijn waarschijnlijk wel meer dan 100 boeken geschreven over Scrum. We gaan je niet zeggen dat je daar geen enkele van moet lezen, maar deze video zou je zeker moeten kijken. Gratis tip! Geen dank.

KOM MAAR OP MET DIE VIDEO

Veronique Bayraktar Bureaumanager
Superleuk om te horen dat je geïnteresseerd bent! Vul het onderstaande formulier in en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

Upload je CV:

Ik heb interesse in een:

BijbaanStageVaste baan

Voer de code even in ter controle: captcha