Passen wij bij elkaar? Bel naar 070-3191923 of mail naar veronique@liones.nl

Cultuur

Het Concurrerende Waarde Model van Quinn en Cameron

De ideale bedrijfscultuur bestaat niet. Wij zijn allemaal verschillend, en toch moeten we de klus met z’n allen klaren. En doet moet voor iedereen, van stagiair tot directeur, elke dag weer leuk en uitdagend zijn. Toch willen we je aan de hand van een wetenschappelijk model kennis laten maken met onze cultuur.

Robert Quinn wordt wereldwijd beschouwd als de belangrijkste autoriteit op het gebied van verandermanagement. Hij is hoogleraar Organizational Behavior and Human Resource Management aan de Graduate School of Business, University of Michigan. Samen met Kim Cameron ontwikkelde hij het OCAI-model. Dit model beschrijft 4 verschillende soorten bedrijfscultuur. En binnen elk bedrijf zijn kenmerken van een van deze culturen in meer of mindere mate terug te vinden. Wij hebben dit model door alle collega’s laten invullen en die samengevoegd tot één resultaat. Zo krijg je hopelijk meteen een goed beeld van de Liones cultuur.

In deze blogpost vind je een heldere samenvatting van de vier verschillende culturen en de bijbehorende kenmerken.

Een greep uit de verantwoordelijkheden en eigenaardigheden van onze mensen

Tim

Tim zorgt dat het bier te alle tijden koud staat voor de vrijdagmiddag borrel. Simple as that. Als hij er niet is, zorgt hij voor een overdracht.

Martin

Als je iets doet wat hem niet aanstaat heeft Martin het recht om je compleet overhoop te schieten met zijn Nerf machinegeweer.

Bert

Bert blaft nog wel eens. Niet letterlijk, maar gewoon omdat iets hem niet aanstaat. Of omdat de wereld hem niet begrijpt. Iedereen accepteert dit.

Liones Humor Index ©

Als je samen kan lachen, kan je ook samen werken.

NAAR DE HUMOR INDEX

Veronique Bayraktar Bureaumanager
Superleuk om te horen dat je geïnteresseerd bent! Vul het onderstaande formulier in en dan nemen we z.s.m. contact met je op!

Upload je CV:

Ik heb interesse in een:

BijbaanStageVaste baan

Voer de code even in ter controle: captcha